Το κλίμα στην περιοχή της λίμνης Πλαστήρα είναι καθαρά ηπειρωτικό. Το χειμώνα το θερμόμετρο κατεβαίνει αρκετούς βαθμούς κάτω από τους μηδέν βαθμούς κελσίου, οι βροχοπτώσεις είναι συχνές, ενώ οι χιονοπτώσεις σπανιότερες. Φυσικά οι βουνοκορφές που από τη δυτική πλευρά αγκαλιάζουν τη λίμνη Πλαστήρα είναι όλη την περίοδο του χειμώνα και για μεγάλο μέρος της άνοιξης χιονισμένες ,προσφέροντας ένα όμορφο θέαμα. Την περίοδο αυτή η ομίχλη κάνει την εμφάνιση της αρκετά συχνά αν και συνήθως διαρκεί λίγο.

Την άνοιξη και το φθινόπωρο ειδικότερα, οι βροχοπτώσεις είναι σχετικά συχνές, η θερμοκρασία κυμαίνεται σε ικανοποιητικά επίπεδα κατά τη διάρκεια της ημέρας και το ποσοστό υγρασία είναι μέτριο.

Τους καλοκαιρινούς μήνες η περιοχή της λίμνης Πλαστήρα είναι αρκετά ζεστή κατά τις μεσημεριανές ώρες αλλά η θερμοκρασία πέφτει σε εξαιρετικά ανεκτά επίπεδα τις πρώτες βραδινές ώρες μέχρι και αργά το πρωί. Οι βροχές της περίοδο αυτή είναι σπάνιες.
Τα καταλύματα και γενικά όλες οι τουριστικές επιχειρήσεις στη λίμνη Πλαστήρα λειτουργούν όλο το χρόνο καθώς είναι ένας προορισμός εξαιρετικός για κάθε εποχή. Ωστόσο οι περισσότεροι επισκέπτες, επιλέγουν να την επισκεφθούν την περίοδο από το φθινόπωρο μέχρι και τα τέλη της άνοιξης. Η υψηλότερη τουριστική κίνηση παρατηρείται το χειμώνα και πιο συγκεκριμένα την περίοδο των Χριστουγέννων και την Πρωτοχρονιάς. Την περίοδο αυτή η κράτηση καταλύματος είναι επιβεβλημένη να γίνει αρκετό καιρό πριν. Υψηλή κίνηση παρουσιάζεται και σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και περιόδους όπως 14 Φεβρουαρίου, το Πάσχα και τα περισσότερα τριήμερα και αργίες. Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι εξαιτίας της καλής ποιότητας του οδικού δικτύου, οι δρόμοι ακόμη και σε πολυήμερες χιονοπτώσεις δεν κλείνουν ποτέ.

Η περιοχή της λίμνη Πλαστήρα εξαιτίας του κλίματος της παρουσιάζει μια εντελώς διαφορετική όψη κάθε εποχή. Το λευκό του χειμώνα δίνει τη θέση του στο καταπράσινο της άνοιξης και του καλοκαιριού και στη συνέχεια στο σταχτοκίτρινο του φθινοπώρου. Επιλέξτε την περίοδο που σας ταιριάζει και να είστε σίγουροι ότι θα βιώσετε μοναδικές εμπειρίες.