1.Ποια είναι η ποιότητα του οδικού δικτύου;
Το οδικό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής είναι πολύ καλής ποιότητας.

2.Τι πιθανότητες υπάρχουν να αποκλειστούμε από το χιόνι;
Το καλής ποιότητας οδικό δίκτυο σε συνδυασμό με το οργανωμένο τμήμα αποχιονισμού εκμηδενίζει τις πιθανότητες αποκλεισμού ακόμη και σε περιπτώσεις πυκνής χιονόπτωσης.

3.Θα πρέπει να κάνουμε έγκαιρα κράτηση καταλύματος;
Στην ευρύτερη περιοχή της λίμνης Πλαστήρα υπάρχει πληθώρα τουριστικών καταλυμάτων κάθε κατηγορίας. Ωστόσο σε περιόδους υψηλής τουριστικής κίνησης (αργίες και γιορτές) απαιτείται έγκαιρη κράτηση.

4.Είναι απαραίτητο να πάμε με αυτοκίνητο;
Τα περισσότερα αξιοθέατα είναι εκτός κατοικημένων περιοχών οπότε η χρήση αυτοκινήτου επιβάλλεται εφόσον ο σκοπός της επίσκεψης δεν αποκλειστική η χαλάρωση και η απόλαυση της θέας από το τουριστικό μας κατάλυμα.

5.Υπάρχει δημόσια συγκοινωνία;
Το ΚΤΕΛ Καρδίτσας συνδέει την περιοχή της λίμνης Πλαστήρα με την πόλη της Καρδίτσας αλλά και τις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας. Για πληροφορίες δρομολογίων τηλεφωνήστε στο τμήμα κρατήσεων του ΚΤΕΛ (τηλ.: 2441021001, 2108317181, 2310595440, 2410610124).

6.Ποια είναι η καλύτερη εποχή;
Η λίμνη Πλαστήρα είναι υπέροχη κάθε εποχή, καθώς κάθε μια αναδεικνύει και μια διαφορετική όμορφη πτυχή της.

7.Πόσο κοντά είναι τα Μετέωρα και το Περτούλι;
Τα Μετέωρα και το Περτούλι μέσω Μουζακίου απέχουν 60χλμ και 50χλμ αντίστοιχα. Ωστόσο στην περιοχή της λίμνης Πλαστήρα υπάρχει πλήθος αξιοθέατων που δεν δικαιολογεί την μετάβαση στις περιοχές αυτές ειδικά αν η παραμονή σας είναι μόνο ένα σαββατοκύριακο.

8.Ποια είναι η περισσότερο αναπτυγμένη περιοχή;
Η βορειοδυτική πλευρά της λίμνης Πλαστήρα είναι η περισσότερο αναπτυγμένη εξαιτίας της σημαντικά καλύτερης θέας που προσφέρει. Συγκεκριμένα τα χωριά Νεοχώρι και Καλύβια Πεζούλας είναι το επίκεντρο του τουρισμού στην περιοχή.