Σε απόσταση 23χλμ. από την Καρδίτσα συναντάμε την Καστανιά, ένα χωριό με τουριστική υποδομή και στο οποίο βρίσκεται το Μουσείο Χλωρίδας και Πανίδας Αγράφων. Το χωρίο έχει εξελιχθεί σε τουριστικό θέρετρο και βρίσκεται σε υψόμετρο 800μ. σε μια τοποθεσία κατάφυτη από έλατα και μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα από τη λίμνη Πλαστήρα.

Είναι ιδανικός προορισμός για καλοκαιρινό και χειμερινό τουρισμό καθώς βρίσκεται σε μια προικισμένη από τη φύση γεωγραφική θέση, η οποία γοητεύει τους εκδρομείς οποιαδήποτε εποχή του χρόνου κι αν επισκεφθούν το χωριό.

Κατά την παραμονή σας στη Καστανιά αξίζει να επισκεφθείτε τον ιερό ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου με το αξιόλογο ξυλόγλυπτο τέμπλο του 18ου αιώνα. Επίσης μην παραλείψετε να επισκεφτείτε τη βιοτεχνία τσαρουχιών καθώς είναι μία απο τις τρείς που έχουν απομείνει πλέον στην Ελλάδα.

Στο χωριό λειτουργούν ενοικιαζόμενα δωμάτια και κοινοτικός ξενώνας ο οποίος διαθέτει 23 κλίνες. Επίσης, λειτουργεί κάμπινγκ με ψησταριές, βρύσες, ντους και μικρά πλατώματα για την εγκατάσταση σκηνών.